Burn, baby, burn

Ne gyújtsuk fel a karácsonyfát!

Kis körültekintéssel nem változik "Emlékszel még ARRA a karácsonyra?" emlékké az idei szenteste. Mire figyeljünk?

2013.12.24 11:45MTI
Ne jussunk el idáig!

A karácsonyi, szilveszteri tűzesetek megelőzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem. Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtószóvivője emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban már tizenhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat az ünnepi készülődéssel összefüggő tűzesetekhez.

Mint írta, a lakástüzek megelőzéséért ügyelni kell az év végi ünnepek idején arra, hogy a gyertyák, mécsesek közelében ne legyen éghető tárgy, ne gyújtsunk mécsest huzatos szobában, a nyílt lángot ne hagyjuk felügyelet nélkül. Az elektromos zárlat okozta tűz is megelőzhető, ha kizárólag megbízható gyártótól származó fényfüzért, hangulatvilágítást használunk.

A katasztrófavédelem azt tanácsolja továbbá, hogy csak legális árusító helyen vásároljunk szilveszteri tűzijátékokat, és azokat csak a szabadban hozzuk működésbe.

A pirotechnikai eszközöket megbontani, átalakítani és azokat kézből működtetni nem szabad. A rakétákat mindig egyetlen ember indítsa be, és erős szélben halasszuk el a tűzijátékot - írta tájékoztatójában az OKF szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.