Alig ismerik a férfiak a női eszközöket

Bajban vannak a férfiak, ha fogamzásgátlóba botlanak

Öt fiatal, szexuálisan aktív férfi tesztelt Magyarországon is elérhető, több mint 99%-os megbízhatóságú női fogamzásgátló eszközöket, köztük a hüvelygyűrűt vagy a spirált. Volt, amelyikről azt se tudták, kinek kellene használnia.

2013.12.17 15:47ma.hu

Öt különböző fogamzásgátló eszközt adtak férfiak kezébe, melyek mindegyike legalább 99%-os megbízhatóságúnak mondható, az eredmény azonban lehangoló volt: noha az erősebbik nem szexuálisan sokkal aktívabbnak mondható a hölgyeknél, a fogamzásgátlás eszközeit tekintve jóval tájékozatlanabbak és felelőtlenebbek. Az MSD Pharma Hungary által végzett felmérésből kiderült, hogy miközben a férfiak 76 százaléka vallja magát aktívnak szexuális téren, szemben a nők 62 százalékával, és minden második heti rendszerességgel él nemi életet, több mint egynegyedük (27%) egyáltalán nem foglalkozik a védekezéssel, további 13 százaléknak pedig csak esetenként jut eszébe.

A védekező férfiak sem elég óvatosak: közel az egyharmaduk a másik félre bízza a kérdést, és nem figyel oda arra, hogy a módszer biztonságos-e. Míg a nők egyharmada szorong, ha nem elég megbízható az alkalmazott eszköz, a férfiaknak csupán az egyötödével fordult már elő, hogy nem tudták teljesen elengedni magukat emiatt.

Fotó: freedigitalphotos.net

A férfiak abban a megoldásban bíznak a legjobban, amit ők tartanak kézben. Ha a nem kívánt terhesség megelőzéséről van szó, a 37%-uk az óvszerre esküszik, miközben a helyes alkalmazás esetén több mint 99%-os megbízhatóságú hüvelygyűrűnek, fogamzásgátló tablettának és spirálnak együttvéve is csak egyharmaduk szavaz bizalmat. Az urak nemcsak az egyes fogamzásgátló módszerek megbízhatóságával nincsenek tisztában: 37 százalékuknak arról sincs elképzelése, hogy a nők számára melyik megoldás jelenthet kényelmetlenséget.

"A férfiak tájékozatlansága egyértelműen a nem megfelelő szexuális felvilágosításnak tudható be. A magyar társadalomra jellemző szemérmesség már a nemi érés időszakában tévútra terelheti a fiatalokat: a szülők az iskolától várnák a serdülők megfelelő tájékoztatását, így leginkább a szexualitásról hamis képet festő felnőtt filmek jelentik számukra a tájékozódási forrást. A legtöbben harmincas éveikre sem sajátítják el a biztonságos nemi élethez és az örömszerzéshez szükséges ismereteket" - mutatott rá a tájékozatlanság okaira Hevesi Krisztina szexuálpszichológus.

A férfiak és a női fogamzásgátlók

Férfiak a hüvelygyűrűről

A spirál

A tabletta

Megszakítás a férfiak szemével

Ami az előző videókból kimaradt...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.