A pasik is kivehetik a részüket a védekezésből

Végre itt a férfi fogamzásgátló

Egy újonnan kifejlesztett zselé képes csökkenteni a spermiumszámot, ezáltal újmódi fogamzásgátlót jelenthet a férfiak számára.

2012.07.02 17:57Konrád - ma.hu

A zselé tesztoszteron hormont és a Nestorne-nak nevezett szintetikus gesztagént tartalmaz. A Los Angeles Biomedical Research Institute és a Washington Egyetem kutatói hat hónapon át tesztelték 99 férfi részvételével az új csodaszert.

A férfiak kétharmada kapott tesztoszteront és Nestorone-t tartalmazó zselét, míg egy harmaduk tesztoszteront és placebót tartalmazót. A tesztzselét kapó férfiak 88-89%-nál csökkent a spermiumszám – kevesebb, mint egymillió spermium/milliliter - míg a placebót használóknál csak 23%-ban. 

A Nestorone-t használó férfiak 78%-nál a spermiumszám nullára csökkent. A kutatást vezető Dr. Christina Wang elmondta: “mostanáig a fogamzásgátlás tradicionálisan a nők feladata volt. De ezzel az új férfiak számára kifejlesztett fogamzásgátlóval a felelősség is megoszlik”.

A Family Planning Association 2008-as felmérésből kiderült, a férfiak kétharmada használna hormon alapú férfi fogamzásgátlót, ha a lehetőség adott lenne.   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.