17 esetet jelentettek a múlt hónapban

A Közel-Kelet legnagyobb gyermekbénulás elleni oltási kampánya

Folytatódik a járványos gyermekbénulás elleni tömeges oltási kampány a Közel-Keleten, miután novemberben 17 esetet jelentettek a háború sújtotta Szíriából.

2013.12.09 15:36MTI
MTI, archív

A kampány célja, hogy a következő hónapokban több mint 23 millió 5 év alatti gyermeket tegyenek védetté a betegséggel szemben. Az UNICEF hétfőn indította el a novemberben kezdődött, 30 millió dolláros (6,6 milliárd forint) védőoltási kampány második részét, amely magában foglalja Szíriát és a rengeteg menekültnek otthont adó szomszédos országokat.

Az UNICEF reméli, hogy Szírián belül sikerül elérnie 2,2 millió gyermeket, beleértve a vitatott területeket is. Arra is felhívja a figyelmet azonban, hogy sok gyermeknek nem tudják beadni a védőoltást, mivel ostromlott vagy háborús területek élnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.