Nyomor a demokrácia őshazájában

Szándékosan fertőzik meg magukat görögök HIV-vírussal állami segélyért

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden bocsánatot kért azért, mert egy szeptemberben közzétett jelentésében azt állította: az utóbbi időben a HIV-vírussal megfertőzött görögök fele szándékosan tette magát a kórokozó hordozójává, hogy segélyt kapjon az államtól.

2013.11.26 17:25MTI
A görög pénzügyminisztérium elbocsátott takarító személyzetének tagjai a rohamrendőrök sorfala előtt tüntetnek Athénban

A WHO közlése szerint súlyos szerkesztői hiba miatt jelenhetett meg a szöveg tévesen. Valójában nem az újonnan fertőzöttek fele, hanem csak néhányan közülük juttatták szervezetükbe akarattal az immunrendszert megtámadó vírust.

Gregory Hartl, a WHO szóvivője elmondta, hogy a világszervezet csak kedden szembesült hibájával, azután, hogy újságírók kérdőre vonták az állítás okán.

Görögországban az utóbbi években - a nemzetközi pénzügyi válság elmélyülését és elhúzódását követően -, emelkedett a HIV-fertőzöttek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.