A zsinórral volt a gond

Életveszélyes bébiőröket hívtak vissza Észak-Amerikában

Visszahívott 600 ezer babamegfigyelő készüléket egy kanadai gyártó, mert az azokhoz tartozó érzékelő párnák zsinórjai halált okozhatnak.

2013.11.22 18:53MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Az Angelcare típusú hang- és mozgásérzékelő bébiőrök két alkalommal okoztak halált úgy, hogy a gyerekágy matraca alá helyezett szenzorok vezetéke a csecsemő nyaka köré tekeredett.

A gyártó az amerikai termékbiztonsági hatóság (CPSC) szerint önként határozott a készülékek visszahívásáról - közölte pénteken weboldalán a CNN amerikai hírtelevízió. Az első tragédia 2004-ben egy nyolc hónapos kislánnyal történt meg az oregoni Salemben, a második pedig 2011-ben egy 13 hónapossal a kaliforniai San Diegóban.

A CPSC két további olyan esetről értesült még, amelyben a csaknem három és fél méteres zsinór a gyerek nyaka köré fonódott, de nem okozott tragédiát. A quebeci Angelcare Monitors Inc. visszahívja az összes olyan készülékét, amelynek nincs merev kábelfedele, amely megakadályozhatná, hogy a baba behúzza ágyába a vezetéket.

Az intézkedés kiterjed az AC1100-as, az AC201-es, az AC300, az AC401-es és a 49255-ös típusokra. A CPSC szerint a készülékek 100 és 300 dollár közötti áron 1999 októbere és 2013 szeptembere között voltak kaphatók szinte az összes jelentősebb amerikai áruházban és online forgalmazónál. A hatóság úgy értesült, hogy a babamegfigyelő készülék vezetéke 2002 óta eddig nyolc gyerek halálát okozta az Egyesült Államokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.