A hölgy végig magánál volt a műtét alatt

Érzéstelenítés önhipnózissal

Önhipnózissal érzéstelenítette magát térdműtétjéhez egy 67 éves nő Nagy-Britanniában. A hölgy végig magánál volt az egyórás operáció alatt, melynek során meg is kellett fúrni a térdét, és még aznap saját lábán ment haza igen jókedvűen.

2008.07.10 06:55MTI

A nő 15 éve gyakorolja a hipnózist, bár főként másokon, de magával sem vallott kudarcot. Ez már a második önhipnózisos műtétje volt. Tíz éve ugyancsak a lábát operálták - részben fűrésszel - és akkor is sikerült a hölgynek kikapcsolnia fájdalomérzetét - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Nem ő az egyetlen Nagy-Britanniában, aki önhipnotizőrködik saját műtétjénél. Tavasszal egy 61 éves férfi produkálta ugyanezt, neki 83 percig tartott az operációja, végig tudatánál volt, ám fájdalmat nem érzett, pedig vésték, kalapálták és még fűrészelték is a hüvelykujját.

Mindehhez előzetesen mindössze egy röpke percig kellett hipnotizálnia magát, hogy nagyon mélyen ellazuljon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.