IQhiv

Egyre több az AIDS-es, mégis kimaradunk egy nemzetközi programból - csak

Többmilliós támogatástól esnek el a hazai HIV-megelőző programok, miután Szócska Miklós államtitkár úgy döntött: Magyarország nem vesz részt az Európai Unió hároméves programjában.

Elképesztő képek: hogyan téríti el a HIV az immunrendszert >>> képgaléria

2013.06.20 08:01MTI

Két hete indult útjára az Európai Unió hároméves HIV-prevenciós programja, az IQhiv, amelyből hazánk szinte egyedüliként marad ki az uniós tagállamok között. A magyarországi pályázat egyik előkészítője, Újhelyi Eszter a Népszavának azt mondta: az államtitkár végül nem írta alá a szándéknyilatkozatot - írta csütörtöki számában a Népszava.

Ugyanakkor a statisztikák szörnyű képet mutatnak: az Országos Epidemolóiai Központ adatai szerint az elmúlt években folyamatosan 30-40 százalékkal nőtt a HIV-fertőzések száma. Tavaly annyi új HIV-fertőzöttet regisztráltak, mint eddig soha, mióta vannak erről statisztikák, ráadásul az idei első negyedévi adatok további növekedést irányoznak elő. Március végéig összesen 68 fővel bővült a HIV-vel élők száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.