Majdhogynem csoda

Szenzáció! Megszülettek az ötös ikrek! - KÉPEKKEL

Ötös ikreknek adott életet egy 23 éves anyuka Csehországban. A természetes úton fogant ikrek vasárnap jöttek világra. Köszönik, jól vannak!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.06.02 16:28MTI
Kattintson a képre! >>>

Médiabeszámolók szerint Csehországban eddig csak mesterséges megtermékenyítés eredményeként jöttek világra ötös ikrek, ez az első eset, hogy természetes úton fogant babák születtek ekkora számban. Annak az esélye, hogy valaki természetes úton legyen várandós ötös ikrekkel, 1:50 millióhoz.

A négy fiúcskát és egy kislányt császármetszéssel segítették világra. A babák 1050 és 1340 gramm közötti súlyúak, jól vannak, bár egyelőre intenzív osztályon helyezték el őket - közölte a prágai kórház.

Itt még egyben :)

A Terezka, Michael, Daniel, Martin és Alex névre keresztelt csöppségeket 4 éves bátyjuk várja otthon. A gyerekek édesanyját, a 23 éves milovicei Alexandra Kinovát máris "szupermamaként" emlegetik Csehországban.

Az anya két és fél hónapja tudta meg, hogy ötös ikreket hord a szíve alatt. A nő és a babák állapotát a terhesség 31. hetétől egy orvosokból és nővérekből álló szülészeti team kísérte figyelemmel, az esetleges komplikációk esetére pedig műtéti specialisták álltak készenlétben.

Az immár nyolctagúra bővült család egyébként nehéz anyagi körülmények között él, havonta átlagosan 120 ezer forintnak megfelelő összegből gazdálkodnak. Milovice városa igyekszik segíteni a családnak: először is a jelenleginél nagyobb, három szobás lakásba költözhetnek. Nemcsak a város, hanem az emberek is segítenek, babakocsikat és holmikat is küldtek már a családnak. Az anyukát két bébiszitter is segíti majd - mondta a ma.hu-nak a család egyik közeli hozzátartozója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.