Tippek, ha ledobjuk a papucsot

Veszélyes lehet mezitláb járkálni

Nyáron előszeretettel mezítlábaskodunk, azonban érdemes vigyázni, mert a cipő és zokni nélküliség gyakran okoz olyan sérüléseket, melyek elfertőződhetnek, és csak műtéti úton kezelhetők.

2008.07.02 09:44medipress.hu

Ha mégis úgy döntünk, ledobjuk a papucsot, érdemes megfogadni az Amerikai Láb és Bokasebészek Társaságának ajánlásait.

* Legyünk beoltva tetanus ellen. Célszerű emlékeztető oltást adni 10 évenként.

* Kenjük be napvédő krémmel lábfejünk tetejét és talpunkat is, hiszen bár ritkán alakul ki bőrrák a lábon, de akár halálos is lehet.

* Viseljünk strandpapucsot medencék, öltözők és strandok közelében, hogy megakadályozzuk az elcsúszást, megvédjük lábunkat a fűben bújkáló láthatatlan éles tárgyaktól és megelőzzük a baktériumok és más kórokozók elszaporodását, melyek lábgombásodást, szemölcsöt vagy egyéb lábproblémákat okozhatnak

* Cukorbeteg emberek soha ne közlekedjenek mezitláb, mert előfordulhat, hogy nem érzik, ha megsérülnek.

* Rendszeresen vizsgáljuk át lábunkat, és ha valamilyen szokatlan szemölcsöt, bőrkeményedést, benőtt körmöt, gyanús anyajegyet, vagy foltot találunk, forduljunk orvoshoz, mert könnyebb a megelőzés, mint a kezelés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.