A járvány még május végén tört ki...

Tragédia! Kórházi fertőzés miatt halt meg egy csecsemő

Meghalt egy néhány hetes csecsemő, négy másik pedig súlyosan megbetegedett egy kórházi fertőzés miatt a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház koraszülött osztályán.

2008.07.02 06:46MTI

A járvány még május végén tört ki. A baktérium valószínűleg egy másik kórházból átszállított csecsemővel került az intézménybe - számolt be az RTL Klub kedd esti híradója. Május végén egy Gram-negatív baktérium került be az osztályra, valószínűleg valamelyik koraszülött szervezetében, és ez jutott át más gyerekek szervezetébe is.

Ez okozott fertőzéses megbetegedést, ami miatt zárlatot kellett elrendelni - mondta el Sásdi Antal, a Péterfy Sándor Utcai Kórház orvos igazgatója. A híradó szerint a fertőzést a koraszülött osztályon 25-ből 13 baba kapta el.

Az eddigi vizsgálatok szerint a Péterfy Sándor Utcai Kórházban valószínűleg a pelenkázókon keresztül terjedt a fertőzés, ezért azóta több ilyen van az osztályon. A járvány után az ÁNTSZ is vizsgálatot indított az osztályon, amely még nem zárult le. Az MTI-nek Budaházy Emilt, a kórház főigazgatóját kedd este nem sikerült elérnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.