A statisztikák megmutatják

Kék szemű, Steve-nek hívják és őszülő hajú a legboldogabb brit

Felmérést készítettek a britek boldogságáról, majd az eredményeket összesítve közzétették, ki lehet a legnagyobb valószínűséggel Nagy-Britannia összes lakója közül a legboldogabb.

2013.05.06 08:29ma.hu

Megtalálták Anglia legboldogabb emberét, akinek a neve a legnagyobb valószínűség szerint Steve. Azért csak valószínűleg, mert valójában még nem tudják, ki az a boldog férfi, akire a leírás ráillik, a statisztikák alapján viszont összeállították azt a listát, amely a boldog emberek jellemzőit tartalmazza. Ennek alapján nemcsak az derül ki, hogy a szigetország legboldogabb emberét Steve-nek hívják, de az is, hogy valahol Edinburgh közelében él, 60 év körül van, nős és tanárként dolgozik. A haja már őszül és szemüveget is hord a kék szemén, de nagyon szereti az idejét a családjával és a barátaival tölteni.

Fotó: freedigitalphotos.net

A Steve-ekhez még a Tomok csatlakoztak a férfiak között, a nők pedig akkor érezhetik magukat igazán boldognak, ha szüleik annak idején Wendynek vagy Marynek keresztelték. A mérleg túlsó felén a Tinák és a Rebeccák, valamint a Gary és Chris nevű férfiak állnak, ők jó eséllyel kilátástalannak és sötétnek látják a sorsukat. Az viszont biztos, hogy világos színű hajjal némiképp nőnek az esélyeik a boldogságra, ugyanis minél világosabb színű valakinek a haja, annál boldogabb.

A tanulmányt elkészítő kutatók megállapították, hogy a férfiak összességében is boldogabbak a nőknél, az viszont meglepő volt számukra, hogy az egyedülállók - akikről azt gondolhatnánk, hogy mind fizikailag, mind szellemi értelemben szabadok - kevésbé boldogok, mint a házasságban élők. Sőt: ha valaki már megélte a 60-70 éves kort, akkor szinte biztos, hogy elégedettebb az életével, mint egy 20 éves fiatal, aki előtt ott az egész élet - számolt be a Daily Telegraph. Végül az sem mindegy, hol telepedik le valaki: Southamptonban, Cardiffban és Edinburghben minden csupa rózsaszín, míg Newcastle-ben, Liverpoolban és Norwichben kifejezetten borús hangulat uralkodik az emberek szívében.

  LegboldogabbLegboldogtalanabb
Nők1.WendyTina
 2.LesleyRebecca
 3.SandraAlison
 4.AnneCaroline
 5.MaryEmma
Férfiak1.SteveGary
 2.NormannChris
 3.TomMike
 4.AlanMark
 5.KenIan

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.