Elsatnyul a mellizom a cicifixtől?

Dobd ki a melltartót, szebb lesz a melled - de biztos ez?

A melltartómentes életet javasolja egy friss felmérésre hivatkozva egy francia kutató, mondván, a melltartó viselésétől meggyengülnek a mell természetes tartószalagjai.

2013.04.15 11:04ma.hu

16 éven keresztül tanulmányozta a női melleket és a "gazdáik" melltartóviselési szokásait, míg végül arra a megállapításra jutott Jean-Denis Rouillon, hogy a melltartó teljességgel haszontalan, sőt, kifejezetten rossz hatással van a mellek formájára és tartására.

Fotó: Victoria Secret

A francia tudós, aki egy egyetemi rádióadónak nyilatkozva hozta nyilvánosságra a kutatásának eredményeit, úgy véli, hogy a melltartó viselése elgyengíti a mell természetes tartóizmait, ezért minden nőnek azt javasolja, hogy váljanak felszabadultabbá és hordják kevesebbet a melltartókat - számolt be a Metro című brit lap.

A kutató 1997 óta több mint 300 nőt vont be a vizsgálatába, koruk 18 és 35 év között mozgott. A vizsgálódásainak eredménye azonban a melltartó-pártiak oldalán heves ellenkezést váltott ki, és az sem sokat javít az általános megítélésen, hogy megállapításait épp egy olyan országban tette, ahol a fehérneműk különösen népszerűek. Talán ennek is betudható egyébként, hogy Dr. Rouillon megállapítása szerint a nők már egészen korán elkezdenek melltartót hordani, ami ezáltal a feszességet is hátrányosan befolyásolja.

A 16 évnyi kutatás ellenére Rouillon doktor azt mondja, egyelőre a vizsgálatoknak csak az elején tart és további megfigyelésekre lesz szükség, hogy pontosítsa a megállapításait. Azt ugyanis ő maga is elismerte, hogy idősebb korban, esetleg túlsúly és néhány szülés, szoptatás után már nem feltétlenül ajánlatos elhagyni a melltartó viselését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.