Nem csak a Föld napja miatt

Mit kezdjünk magunkkal, ha nincs áram?

Rengeteg jó dolgot lehet csinálni családunkkal és barátainkkal áram nélkül is. Kapcsoljunk le gyakrabban...

2013.03.23 19:55ma.hu

A világ 152 országának több ezer településén és vállalatánál, sokmillió háztartásban és számos híres épületen kialszanak a fények a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája elnevezésű akciója keretében, a klímavédelem és az energiatakarékosság jegyében. Idén hozzávetőleg hétezer város csatlakozott a 2007-ben indult kezdeményezéshez, amelynek globális fővárosává a kanadai Vancouvert választották a szervezők.

A Föld órája Szamoa szigetén veszi kezdetét, majd halad tovább folyamatosan az egész bolygón helyi idő szerint fél kilenc és fél tíz között. Lekapcsolják többek közt a sydney-i operaház, a kínai nagy fal, a berlini brandenburgi kapu, a párizsi Eiffel-torony, a londoni Buckingham-palota, a New York-i Empire State Building és a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor, magyar fővárosban pedig többek közt a budai Vár díszkivilágítását.

De nem csak a klímavédelem és az energiatakarékosság a fő szempont a Föld órájában, hanem az is, hogy ilyenkor "kénytelen" vagyunk a családunkkal, barátainkkal közösen időt eltölteni. Lássuk, mi mindenre jó egy-egy ilyen árammentes óra?

- Gyertyafényes-romantikus vacsora - a végét mindenkire rábízzuk :)
- Társasjáték, sakk, Activity - sok-sok gyertyával
- Éjjeli séta az erdőben - zseblámpával, kutyával
- Csillagnézés - forraltborral
- Éjszakai séta a városban
- Éjszakai biciklizés - a kellő felszereléssel
- Jógázás - gyertyafénynél a legjobb
- Közös zenélés gitárral, furulyával, dobbal - bármi, ami van otthon
- Hatalmas, közös esti mese olvasás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.