Tarol az influenza

18 európai országban továbbra is kiterjedt járvány van

Tizennyolc európai országban, közte Magyarországon, továbbra is influenzajárvány van.

2013.03.16 18:16MTI

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulóktól vett légúti minták több mint felében mutatták ki az influenzavírust. Eszerint még tartja magát a kór a kontinensen.Ugyanakkor az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) kiemelte: egyre több ország számol be a járvány terjedésének lassulásáról. 

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán azt közölte: Magyarországon a megbetegedések száma a 8. héten érte el a maximumát, és az elmúlt két hét során már kevesebben fordultak influenzapanaszokkal orvoshoz a becsült adatok szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.