Bár lassul a terjedés

Még mindig tarol az influenza

Továbbra is tart az influenzajárvány Európában, de egyre több ország számol be terjedésének lassulásáról.

2013.03.09 14:48MTI

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat írta az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb összefoglalója szerint a február 25. és március 3. közötti időszakban 19 ország számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról.
 
A kontinens nagyobb részén a múlt héten még magas-, illetve közepes intenzitású volt a járvány. Kiemelték ugyanakkor azt is, hogy az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma már csak két országban nőtt az előző héthez képest. 

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán azt közölte: Magyarországon tetőzött az influenzajárvány. Az elmúlt héten az előzőhöz képest hét százalékkal kevesebben, 37 500-an fordultak orvoshoz panaszaikkal.

Ábra: ÁNTSZ


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.