Európában

Lassul az influenza terjedése

Lassul az influenzajárvány terjedése Európában.

2013.03.02 15:52MTI

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közlése szerint az elmúlt héten további országok jelentettek csökkenő influenzaaktivitást az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (ECDC), így összességében lassul a járvány terjedése Európában. 

Ugyanakkor még mindig kiterjedt az influenzajárvány az Európai Unió 19 országában, köztük a szomszédos Ausztriában, Szlovéniában, és ebben a szezonban első alkalommal Romániában is. Hat országban (Bulgária, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország és Románia) nőtt, tizenháromban változatlan maradt, kilencben pedig csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. 

Az elmúlt héten a betegek légúti mintáinak feléből mutatták ki valamelyik influenzavírust - írta az ÁNTSZ. A tisztiorvosi szolgálat szerdán azt közölte, hogy Magyarországon tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, az előző hetinél negyedével többen, 40 500-an fordultak orvoshoz.

Az ÁNTSZ honlapján közzétett adatok szerint országszerte több mint harminc kórházban, illetve ápolási intézetben van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.