Mit tegyünk, ha lecsúsztunk az ünnepről?

Már megint elfelejtetted a Valentin-napot, te gazember!

A Valentin nap utolsó percéig reménykedtünk, de mostanra világossá vált, hogy férjünk vagy a partnerünk egyszerűen megfeledkezett róla. Ez van, ezt kell szeretni?

2013.02.14 21:29ma.hu

Mielőtt a partnerünkön töltenénk ki a dühünket, jusson eszünkbe, hogy majdnem minden férfi elfelejti a Valentin napot. Hogy miért? Íme 3 magyarázat:

1. Mert a barátaik is elfelejtik a Valentin napot.
A nők Valentin nap előtt folyamatosan a Valentin napról beszélnek. Megbeszélik terveiket a barátnőikkel, és ha még nincsenek terveik, gondolkoznak rajta, hogy milyen ajándékkal lepjék meg szerelmüket. A férfiak között azonban a Valentin nap szóba sem kerül. Vagyis a férfiak ugyanazért feledkeznek meg a Valentin napról, mint amiért az összes többi családi ünnepről: senki sem emlékezteti őket a környezetükben. Egyetlen beszélgetésben sem merül fel, egészen addig, amíg a barátnőjük nem hozza fel a témát.

2. Mert belefáradtak az üldözésbe.
Mármint a nő üldözésébe. A kapcsolat elején a férfiak tele vannak jobbnál jobb ötletekkel és romantikus ajándékokkal, hogy meglepjék kedvesük. Ilyenkor természetükkel ellentétesen viselkednek, de a versengés miatt mégis kitartanak. Tisztában vannak vele, hogy egy csomó más férfi is a nő kegyeiért harcol, úgyhogy egy időre Casanova szerepbe bújnak – noha legtöbbjük korántsem egy Casanova.

Az üldözés azonban hamarosan meghozza gyümölcsét, a vadász kimerül, és felhagy azokkal a csodálatos szokásaival, amelyek miatt a nő beleszeretett. Ilyenkor a nő gondolkodóba esik: „Már a Valentin napra sem emlékszik?”

3. Mert az érzelmeiket csak akkor mutatják ki, ha nagyon muszáj
Vagyis addig nem mutatják ki őket, amíg nem provokálnak. A nőknek ezért az apákat kell hibáztatniuk, ők tanították meg a férfiaknak, hogy egy férfi nem sír és egyébként is, szedje össze magát. Az érzelmek elrejtése már-már a genetikai kódjuk részévé vált. Ráadásul egy nő sem akar egy könnytől csöpögő lábtörlőt, aki egyfolytában bizonygatja, hogy mennyire szerelmes. Ezt a férfiak is tudják, úgyhogy inkább „összeszedik magukat”.

Amikor tehát eljön a Valentin nap, a legszentimentálisabb ünnep, két ellentétes erő kezd munkálkodni bennük. Ott van egyfelől a férfiparancs, mi szerint nem szabad elérzékenyülni, másfelől a társadalmi szabály, mi szerint illene legalább egy szál rózsát venni. A vége az lesz, hogy az agyuk teljesen leblokkol, és… egyszerűen megfeledkeznek a Valentin napról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.