Szex közben semmi különöset sem érez?

Tigrisnek éreztem magam...

Mi lehet az oka annak, ha egy nő szex közben semmi különöset sem érez? Csalódott, bizalmatlan? Esetleg frigid vagy gátlásos? Nem bízik a férfiakban, mert már túl van néhány csalódáson?

2008.06.18 14:47ideal.hu

A 34 esztendős Áginak semmi köze a felsoroltakhoz. Szerencsés nő, aki mindent megkapott az élettől: vonzó, sikeres, intelligens, könnyen érvényesül. Harmonikus kapcsolata tíz éve tart. Foglalkozását - vállalkozási tanácsadó - nagyon szereti. Legkevésbé sem fogható rá, hogy bizalmatlan vagy csalódott lenne. Csupán: semmi különöset sem érez, amikor intim kapcsolatba kerül partnerével.

Felszínes érzetek


Ági minden vágya az volt, hogy átélhesse az igazi szenvedély pillanatait, mivel a szex nem jelentett többet számára, mint ha újságot lapozgatna, vagy éppen biciklizne. Semmi szokatlan, semmi elsöprő érzés! Ha esetleg el is jutott a csúcspontra, az rövid és felszínes volt, a nemi szervekre koncentrálódott. E csekélyke érzés elérése érdekében is nagyon meg kellett erőltetnie magát, s megpróbált minden idegszálával erre összpontosítani.

Ági szívesen volt együtt társával, annak ellenére, hogy a szexet követően gyakran volt szomorú, sőt megtörtént, hogy sírt is. Mindketten tanácstalanok voltak, hisz fogalmuk sem volt arról, mit kellene másképp tenniük. Mindez addig tartott, míg el nem végzett egy szextanfolyamot...

Élj a pillanatnak!

Önkényeztetés okán Ági készített magának egy jó, meleg fürdőt, rózsaleveleket szórt a víz tetejére, meggyújtott egy illatos gyertyát, langyos olajjal masszírozta hasát, miközben különleges gyümölcsöket falatozott. Máskor történeteket olvasott fel magának hangosan, táncolt, CD-t hallgatott úgy, hogy közben nem foglalkozott mással. Eközben megértette: a pillanatnak kell élni, és nem állandóan azon gondolkozni, hogy valami szebbre, izgatóbbra, tökéletesebbre vágyik. Tudni kell igent mondani a pillanatra, hogy valóban élvezni tudja azt! Amíg azt hisszük, hogy valahol valami sokkal szebb vár ránk, elégedetlenek leszünk.

Ki beszél itt szexről?

A tanfolyam 12 alkalomból állt, és változatos programokat tartogatott. A résztvevőknek - kizárólag nők voltak - saját testükön kellett megtapasztalniuk, hogy mi hat rájuk érzéki módon, mi hozza lázba őket. Eközben világos volt, hogy nem arról van szó, hogy "szakmai" vezetéssel mindenki megtanulja az önkielégítést! (Még akkor sem, ha a gyakorlatok közben szinte mindenki megpróbálta megkeresni a G-pontját, és különösen izgató, intim érintésekkel is kísérletezett.) Azt is megtanulták, hogy vaginájuk formáját besorolják a négy klasszikus joni típus egyikébe. A tanfolyam legfontosabb célja azonban az volt, hogy mindenki tisztában legyen saját érzéseivel, és ennek eleinte nem sok köze van a szexhez.

Így például a résztvevők feladata egy alkalommal az volt, hogy ragadozó állatnak képzeljék magukat. Ági egy tigris bőrébe bújt, utánozta lépéseit, lélegzetvételét, dühös fújtatását, még ordítását is, miközben a többiek bátorították. Ez a feladat eleinte mindenkinek nehezére esett, majd egyre könnyebbé vált, amikor megtapasztalták, hogy senki sem nevet a másikon, és nincs megbotránkozva sem.

Megpróbálkoztak azzal is, hogy lefeküdtek a földre, és tudatosan figyelték, hogyan halad végi egész testükön a belélegzett levegő. Belélegzéskor könnyedén megfeszítették a medencealapi izmokat, kilélegzéskor ellazították azokat. Köröztek a csípőjükkel, addig mozgatták testüket, míg meg nem találtak egy olyan ritmust, mely magával ragadta őket.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. Beteljesülés vagy csalódás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.