Szex közben semmi különöset sem érez?

Tigrisnek éreztem magam...

Mi lehet az oka annak, ha egy nő szex közben semmi különöset sem érez? Csalódott, bizalmatlan? Esetleg frigid vagy gátlásos? Nem bízik a férfiakban, mert már túl van néhány csalódáson?

2008.06.18 14:47ideal.hu

Beteljesülés vagy csalódás

Házi feladatként önkényeztető rituálékat kellett végezniük. A tükör előtt meztelenül állva be kellett magukat krémezniük, miközben simogatták testüket, és megfigyelhették magukat. Ilyenkor az volt a lényeg, hogy valamennyien megtapasztalják és elfogadják, milyen sokféle különböző érzést tart a test "készenlétben".

Ezek lehetnek egészen finomak, illetve igen hevesek is. A csoportban szinte mindenkinek megvolt a maga elképzelése arról, hogy milyennek is kellene lenniük az igazi erotikus érzéseknek: tüzesnek, eksztázissal telinek, gyorsnak és hevesnek. Ám az egyedül végzett gyakorlatok megtanították a résztvevőket arra, hogy a "köztes" állapotokat is elfogadják, amikor semmiféle különleges érzés nem keletkezik.

NE FELEDJÜK! Amikor valaki egy bizonyos érzésre összpontosít, vagy beteljesülés, vagy csalódás éri - középút nincs!

Érzetek szivárványa...

A tanfolyamon a résztvevők megtanulták, hogy a testnek szüksége van tapasztalatokra, hogy a szerelemre is nyitott legyen. Ezt célozták a különféle gyakorlatok: illatok, hangok, érintések érzékelése, a mozgás átélése. E gyakorlatok háttere: az érzékelések sokrétűsége nélkül a szexuális érzékelés is fejletlen marad.

Ági ezekből a gyakorlatokból sokat tanult: milyen gátlásokat is okoz, ha meztelenül vagy félmeztelenül kell mutatkozni mások előtt? Megtapasztalta, mindenki fél attól, hogy meg kell érintenie egy másik embert, vagy hogy őt megérintik. Éppen ebben rejlett a dolgok nyitja: csak konfrontálódás útján ismerhetjük meg igazán saját gátlásainkat és korlátainkat. Érdekes módon már azzal is megváltozik bennünk valami, ha ezek a visszafogó erők tudatosulnak...

Ha nem az orgazmus a cél...


Ági partnerkapcsolatában és szexuális életében is pozitív változások történtek. Barátjával összeházasodtak, és együttléteik egészen mások, mint régen. Szex közben sokkal nyugodtabb, magára is jobban odafigyel. Szeretkezés közben egymás szemébe néznek. Úgy érzi, társával szinte összeolvadnak ilyenkor, beszélgetnek egymással, néha teljesen mozdulatlanokká válnak. Ági szinte mindig eljut az orgazmusig, ez azonban most már semmiféle erőfeszítésébe nem kerül. Talán azért, mert most már nem ez a célja.

Tudja, hogy bízhat saját testében. A csúcspont most már nem egy pontra koncentrálódik, és már nem is olyan rövid. Az érzés egész testét áthatja, szinte a szívéig hatol. Ilyenkor teljes nőnek érzi magát. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy mindig kedve lenne a szexhez. Van, amikor csak a másik közelségére vágyik. Ilyenkor lefekszenek egymás mellé, átölelik, simogatják, masszírozzák egymást, esetleg táncolnak. Ebből azt intim közelségből azután gyakran lesz szexuális kapcsolat annak ellenére, hogy eleinte egyáltalán nem az volt a cél.

Fontos! Mindez azonban csak úgy történhetett meg Ágival, hogy ma már tudja, mi tesz jót testének-lelkének, ezt társával meg is meri beszélni, s ugyanezt a másiktól is elvárja. Ehhez azonban elsősorban arra volt szükség, hogy megismerje önmagát!

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. Beteljesülés vagy csalódás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.