Eddig több mint hétszázan kapták el

Sertésinfluenza járvány dúl a Közel-Keleten

Több tucat halálos áldozatot követelt a Palesztin Hatóság területén a sertésinfluenza.

2013.02.03 10:58MTI

A Palesztin Hatóságban területén huszonheten, a Gázai övezetben huszan, Izraelben négyen estek a betegség áldozatául a tél kezdete óta. A hatóság kórházaiban nagy a zsúfoltság, eddig több mint hétszázan kapták el a fertőzést. 

Mintegy negyvenen jelenleg is súlyos betegek, közülük hat kritikus állapotban lévő palesztint átszállítottak izraeli kórházakba. Izrael mintegy 35 ezer adag influenza elleni védőoltást szállított a Palesztin Hatóság egészségügyi intézményeinek. Az esetleges fertőzésveszély miatt beoltottak szinte minden palesztinokkal érintkező izraeli katonát a sertésinfluenza ellen is védő influenza elleni vakcinával. 

Aszad Ramlawi, a Palesztin Egészségügyi Minisztérium illetékes igazgatója azt nyilatkozta, hogy 25 ezer embert a szokásos védelmi program keretében az elmúlt hónapokban oltottak be, és a járvány kitörése óta újabb 25 ezer oltást hajtottak végre. Közölte, hogy elegendő oltóanyaggal rendelkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.