Izgatott állapotban erősebb a gyomor

Nem undorodnak a szexéhes nők

A szex nem undorító, csak ha jól csinálják. Régi mondás ez és nagyon úgy tűnik, hogy van valóságtartalma. Holland kutatók ugyanis rájöttek, hogy szexuálisan túlfűtött állapotban az emberek kevésbé hajlamosak undorodni.

2013.01.24 12:33Konrád - ma.hu

A hollandiai Groningen Egyetem kutatói, Charmaine Borg vezetésével a felmérésben résztvevő hölgyektől, rengeteg gusztustalan feladat végrehajtását kérték. Az önkénteseknek például olyan pohárból kellett inniuk, amiben egy bogár volt, vagy meg kellett törölni kezüket egy használt zsebkendővel. Természetesen azzal nem voltak tisztában, hogy a bogár csak egy műanyag figura, a zsebkendő pedig tintával van átitatva.

A résztvevő kilencven hölgyet három csoportra osztották. Az egyik csoportba szexuálisan izgatott, a másodikba nem szexuálisan izgatott, míg a harmadikba semleges állapotban lévő nők kerültek. A kutatók azt vizsgálták, miképpen reagálnak a felhevült állapotban lévő nők az egyébként visszataszító helyzetekre.

Azok a feladatok, amik a szexualitáshoz kötődtek - például egy vibrátor síkosítóval történő bekenése - a szexuálisan izgatott csoport számára nem okoztak problémát. Mindkét izgalmi állapotban lévő csoport könnyebben vette a többi akadályt is, mint a semlegesek. Egyértelmű tehát, hogy begerjedt állapotban a nők kevésébe elutasítóak az egyébként undorítónak tartott dolgokkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.