Ha nem működik a testiség

Vágykeltők - Természetesen tökéletes szex

Az élet forrása és egyik legszebb ajándéka a szex, nélküle egy párkapcsolat nem teljesedhet ki. De mi van, ha megtaláltuk eszményi kedvesünket, és valamiért mégsem működik a testiség? Következzenek az okok és a megoldások...

2009.02.25 07:00ideal.hu

Segítség Aphrodité kertjéből

Az afrodiziákum a szerelemistennőről kapta nevét. Számtalan gyógynövényt, fűszert és mindennapi élelmiszerünket tartják vágykeltőnek. Közülük többnek még tudományosan nem bizonyították a szerelmi életünkre gyakorolt jótékony hatását, csak az évszázados tapasztalatokra hagyatkozhatunk.

- Ánizs: egyik legkedveltebb fűszere volt a hedonista Rómának. Szerették emésztést elősegítő, élénkítő és nem utolsósorban szexuális aktusra ingerlő hatású, illatos illóolajáért.

- Bazsalikom: őshazájában, Dél-Ázsiában az egyik legszentebb növény. A hinduk Laksmi istennő és férje, Visnu tiszteletére kultikus helyeken ültetik. Állítólag "soha el nem mulandó nemi életet adományoz".

- Borsos menta: "Szerelmi játékra ösztönző" italnak nevezte el Hippokratész a belőle készült italt. A nemi vágyat serkenti illóolaja is.

- Koriander: vágykeltő hatását már az ókori Egyiptom és Palesztina területén is ismerték. Dioszkuridész, a híres görög orvos borban elkeverve ajánlotta fogyasztását.

- Gyömbér: a keleti orvoslásban "melegnek" tartják, tüzet visz a testbe, stimulálja a nemi szerveket. Ezzel megegyező hatású a ginkó is.

- Petrezselyem: férfiaknál ajánlott a petrezselyemgyökér rágcsálása merevedési zavar esetén. Apioltartalma értágulatot okoz.

- Rozmaring: a nemi vágyat fürdő formájában serkent, mivel a bőr vérellátását élénkítve fokozza annak érzékenységét.

- Sáfrány:
már az ókori görögök is előszeretettel alkalmazták főleg a nők érzékeinek felkorbácsolására. Nemcsak izgató, hanem pszichoaktív hatású is, hosszú orgazmushoz segít.

- Szegfűbors: az indián népi gyógyászatban úgy tartották, hogy sok-sok kakaóval elkeverve felizzítja a nemi ösztön szent tüzét.

- Szerecsendió:
Európában a XVI. századtól kedvelt fűszer, főként izgató hatása miatt. Illóolaj formájában alkalmazzák.

Vágykeltő megoldások

Az örömteli, kielégítő szexuális élet újbóli megélése érdekében az érintettek számára - legyen szó férfiről vagy nőről - rendkívül fontos a szorongás felszámolása, az önbecsülés helyreállítása. Ehhez természetesen szükség van egy odadó partnerre s annak megértő figyelmére, segítségére. Potenciazavar, illetve frigiditás esetén nem szégyen szakember segítségét kérni, hiszen bizonyos esetekben ez az egyedüli megoldás! Ezt az utat támogathatják olyan természetes gyógymódok is, mint például az akupunktúra, a Bach-virágterápia, a hidroterápia, a talpmasszázs, a testmasszázs. A homeopátia szintén ideális kezelési módszer a női frigiditásra és a férfiak merevedési zavaraira, hiszen a testre és a lélekre egyaránt ható szerek egyszerre oldják a fizikai és a szellemi gátakat.

Toptippek

Nem vagyunk mindannyian "lepedőakrobaták", és kudarcainkat is máshogy éljük meg. Szerencsés esetben az ember ilyenkor legyint: "Majd holnap!" Van néhány alapszabály hasonló "balesetek" bekövetkeztekor: - Nem szabad ügyet csinálni belőle, ha nem sikerül - megesik mindenkivel! - Ha párunk "vall kudarcot", semmiképpen se kezdjünk el sírni, hisztizni, követelőzni, féltékenykedni, lelkizni! - Változtassunk életmódunkon: vizsgáljuk felül étrendünket, mozogjunk többet!

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. Segítség Aphrodité kertjéből

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.