Nemi betegségek megelőzése a cél

82 millió darab gumióvszert osztanak szét ingyen Argentínában

A nemi úton terjedő betegségek megelőzésére 82 millió darab gumióvszert osztanak szét ingyen idén a 40 millió lakosú Argentínában.

2013.01.06 16:46MTI

Az argentin egészségügyi minisztérium pénteki bejelentése szerint szétosztanak 17 millió adag síkosítót is, ami az óvszerszakadás és az ezzel járó fertőzésveszély megakadályozására szolgál.

A korábbi ingyenes óvszerosztások meghozni látszanak gyümölcsüket: hivatalos adatok szerint 2004 óta 30 százalékkal csökkent az új HIV-fertőzések száma: 2010-ben 100 ezer főre 11,7 eset jutott, míg hat évvel korábban még 17,3.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.