Hánykolódtak az utasok a pihenés helyett

Komoly járvány tört ki egy tengeri luxushajón

Rejtői fordulat állt be a Crown Princess luxushajón, miután 96 utas és hat alkalmazott esett a norovírus áldozatául.

2012.12.24 08:59Konrád - ma.hu

A rendkívül fertőző norovirus a leggyakoribb kiváltója a gasztroenteritisznek a fejlett világban, tünetei között szerepel a láz, a hányás és a hasmenés. Az egyik megbetegedett utas, a 63 éves Gail Olezene elmondta: “Úgy éreztem, belehalok”.

A Crown Princess december másodikán futott ki Velencéből és szombaton érkezett meg Galvestonba. Olenze és a többi utas három napig vesztegzár alá került a kabinjában, ahol orvosi felügyelet alatt álltak és a szobát naponta háromszor fertőtlenítették. 

A szerencsétlenül járt utasok akkor háborodtak fel igazán, mikor kiderült, az orvosi ellátásért külön díjat számoltak fel nekik. “Az ő hajójukon lettünk betegek, és megfizettetik velünk azt, hogy jobban lettünk” - mondta Olezene. “A tény, hogy felszámolták az orvosi ellátást, felháborító”. A 65 éves Cathy Michaud elmondta, a vírus felbukkanása után az egész hajót lefertőtlenítették, és az ételeket különös gonddal kezelték. “Még a sószórókat se foghattuk meg” - mesélte Michaud.

A hajón természetesen tartózkodott orvosi különítmény, akikre most nagy szükség volt. Michaud férje, Ron elmesélte, hogy az egyik utast légi úton szállították el a hajóról, hogy megfelelő orvosi ellátásban részesüljön. A Princess Cruises hivatalosan nem kommentálta az eseményeket.

A 67 éves Rosemary Nonhof kétszer is lebetegedett a 20 napos út során. Először egy enyhe megfázás miatt dőlt ágynak még Velencében, majd pár nappal később ő is a norovius áldozatául esett. “Összességében nézve a személyzet remekül végezte a munkáját” - véli Nonhof. “Inkább egy ilyen hajón vagyok beteg, mint otthon”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.