Ahány férfi, annyiféle szerelem

A szerelmes férfi jelei

A férfiak neveltetésükből adódóan, nem vagy alig szeretnek beszélni érzéseikről, érzelmeikről. Hisz egy férfi az erőt, a bátorságot, a higgadtságot, a cselekvést képviseli. Dacol a fájdalommal, keresi a veszélyt... Nos lássuk be, ezen jellemvonások mellé nehezen illeszthető be a legnagyobb érzelmeket jelentő szerelem önkifejezése...

2008.06.09 10:46ideal.hu

Jó tanács nőknek

A szerelem legmélyebb értelemében egyenértékű azzal, hogy önmagunkat teljesen megosztjuk a másikkal. Ha valós képet szeretnénk kapni kapcsolatunkról, nem árt, ha megfigyelünk minden apró kis jelet, lebontva akár egy-egy napra. Próbáljunk precizitásra törekedni, s tekintsünk vissza, hogy az elmúlt nap mit „kaptunk” imádott férfitársunktól, így például érdeklődő telefonhívást, egy kedves SMS-t, e-mailt, otthon egy meglepi vacsorát stb.! Az ideális kapcsolatban, ha jobban utánagondolunk meg fogunk lepődni, hogy partnerünk milyen sokféle módon fejezi ki érzéseit!

TIPP: a felsorolás abban is segíthet, hogy mi is új módokat találjunk szerelmünk kifejezésére!

Újfajta családmodell

Egy kapcsolatban sajnos a kedves és jó emlékek mellett nagy arányban vannak jelen a rosszak is. Sokak szerint manapság nem csak a házasság intézménye, de az „igaz” szerelem is halálra van ítélve. Egyre jobban kitolódik a házasságkötések időpontja s a gyermekvállalás ideje is. Mindemellett egyre emelkedik a válások száma, ezáltal pedig nő az egyszülős, illetve a „mostohaszülős” családmodell, és gyarapszik a „hétvégi” apukák és anyukák köre is.

Válságban…


A fogyasztói társadalomban, miként láthatjuk-tapasztalhatjuk, a szex élvezeti cikké redukálódik, így érthető a házasság intézményének válsága. Holott ezzel egy időben minden fiatal kétségbeesetten vágyik a szerelemre, a boldog családra.

Polihisztorok kellenek!


Egy jól működő, boldog család létrejöttéhez sok nehéz feltételnek kell egyidejűleg teljesülnie. Már nem csak egy családfenntartó apára, vagy egy jó családanyára van szükség, hanem „kapcsolat-polihisztorokra”, akik hű szeretők, szórakoztató társak, a legjobb barátok, egymás bölcs, segítő megértői, mindemellett kereső, gondoskodó szülők.

Csúcsélmény

A szerelem fantasztikus dolog! Kialakulhat akár első látásra, vagy futó kapcsolatból, netán barátságból. Amikor kezdődik, a fellegekben járunk, s ez az eufória csak fokozódik, később a jól működő szexnek köszönhetően. A szerelem életünk egyik érzelmi csúcsélménye. Egy kapcsolat, szerencsés esetben, pár hónap alatt mindkét fél számára testi-lelki kielégülést nyújtó, biztonságos kötődést ad. Ám a hónap múltán a szenvedély elenyészhet, elfáradhat…

Ennek pedig mi a következménye? Vagy kulturáltan, vagy nagy drámai jelenetekkel szakad félbe, netán lassan elhal... A szerelem tele van ellentmondásokkal, mint minden, ami élvezetet okoz. Gyakorta fájdalommal jár, ezért többségünk nagyon megszenvedi a szakítást, ne adj’ isten!, a válást.

Holott lehet, hogyha elég időt, türelmet, empátiát, figyelmet szentelnénk a másiknak – ha már máskor nem, akkor legalább a válság idején –, esélyünk lenne a szépnek indult, majd kissé megkopott kapcsolatot megmenteni. Hisz ne feledjük: az unalom álarca alatt általában még ott rejlik a szenvedély lüktető ereje!

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. Jó tanács nőknek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.