Ahány férfi, annyiféle szerelem

A szerelmes férfi jelei

A férfiak neveltetésükből adódóan, nem vagy alig szeretnek beszélni érzéseikről, érzelmeikről. Hisz egy férfi az erőt, a bátorságot, a higgadtságot, a cselekvést képviseli. Dacol a fájdalommal, keresi a veszélyt... Nos lássuk be, ezen jellemvonások mellé nehezen illeszthető be a legnagyobb érzelmeket jelentő szerelem önkifejezése...

2008.06.09 10:46ideal.hu

Mégis, vannak olyan "jelek", amelyek egyértelműen arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a teremtés koronája szerelmes. Ezeknek a "szignáloknak" a dekódolása a hölgyek feladata. Természetesen a fárfiak is éreznek, csak másképp fejezik ki érzelmeiket – valójában sokszor nem tudják, mit is mondjanak. Mivel az érzelem kifejezése védőpajzsuk elvesztésének érzetét kelti sokukban – sebezhetőségük beismerését jelentené –, érthető leplező viselkedésük. De ezt a mélységet színesíti még az a tény is, hogy ahány férfi, annyiféle szerelem van.

FONTOS! A férfiaknak különböző életszakaszaikban mást és mást jelent a szerelem. Egy nőnek mindig tudnia kell, hogy kit is választott és az érintettnek az adott időszakban mi is a szerelem.

Dekódoljunk!


A hölgyeknek a fentieken túl tisztában kell lenniük a szerelmes férfiaktól kapott egyértelmű, bár különböző kódolt jelek megfelelő tartalmával. Tehát dekódolni kell!

Jegyezzük meg! A férfiak négyféleképpen, fejezik ki érzéseiket a szeretett nő iránt:

Kimutatják vonzalmukat már a kapcsolat kezdetekor is. Ebbe az aspektusba beletartozik a kézfogástól kezdve, a puszin át, a szeretkezésig minden.

A férfiak ugyanis az intimitás folytán tudják kimutatni leginkább érzéseiket, hisz egy szenvedélyes szeretkezés után érzik igazán, hogy szerették a nőt, de közben a nő is kimutatta szerelmét. A testi kapcsolat lerombolja a fizikai gátakat, s ez erős közelségérzetet nyújt a férfi számára is. Amikor egy férfi rendszeresen törekszik a testi közelségre, sajátosan fejezi ki az érzéseit.

A hölgyeknek nem árt tudniuk, hogy a férfiak a szexet előszeretettel alkalmazzák egy esetleges probléma leplezésére, mivel úgy vélik, ha az ágyban rendben mennek a dolgok, oly nagy baj nem lehet.

Tehát, ha nem elegendő, vagy netán nincs intimitás egy kapcsolatban, az egyértelmű jele annak, hogy valami komoly probléma van a két fél között.

A szülőknek való bemutatás egyértelmű jele a férfi mély érzelmeinek. Ekkor nem csupán büszke szerelmére, hanem létre akarja hozni a kapcsolatot választottja és a számára legfontosabb emberek között. Mi sem bizonyíthatja jobban, hogy választottja meghatározott szerepet kezd betölteni életében!

Sok nő – valljuk be, igen bután! – ezért sürgeti kedvesét, hogy az bemutassa családjának. Az erőszakoskodás azonban nem vezet jóra!

JÓ TUDNI! Az esetben, ha sokáig elmarad a bemutatás, biztosan nem lehet beszélni mély érzelmi kötelékről a két személy között!

A jelképesen kimutatott szeretet is egyfajta módja a „szeretlek” szó kimondásának. Ilyen, ha a férfi ajándékot ad, például: virágot, desszertet, plüssfigurát, stb. De az is ebbe a kategóriába tartozik, ha idejét – barátai, szülei rovására – osztja meg kedvesével. Igen sokat mondó az is, ha egy férfi a nehéz időkben a kedvese mellett áll, vagy az otthoni munkában helyettesíti, sőt randevúkat, programokat, utazásokat szervez. Ilyenkor – még ha nem is mondta ki soha, hogy szerelmes – joggal elvárja, hogy a nő tudja ezt!

Kimondja: szeretlek! Ez a „megoldás” a legegyértelműbb. Sőt a legnagyobb tett! Többet jelent, mint az érzés kifejezését. Hisz ezzel egyfajta ígéretet tesz arra, hogy a szeretett nőt óvja-védi-támogatja, mellette és érte él. Némelyik férfinek olyan ez, mintha egy életre szóló kötelezettséget vállalna. Sokaknak közülük éppen ezért vészjósló e szó.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. Jó tanács nőknek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.