Ön dönt, szexszel vagy vezet

Túl sok a szex a volán mögött - Ön is csinálja?

A kéz nélkül használható eszközöket gyártó Jabra felkérésére készíttetett tudományos felmérés kimutatta, hogy a három leggyakoribb elfoglaltság a kormány mögött az SMS-ezés, az evés és a szex.

2012.11.13 11:38Konrád - ma.hu

A hat országban – többek között az Egyesült Államokban – végzett felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 28 százaléka küld szöveges üzenetet, miközben autóját vezeti.

Sokkal nagyobb az aránya azoknak, akik vezetés közben esznek vagy isznak, a válaszadók 70 százaléka vallotta be, hogy egy szendvics vagy egy üdítő rendszeresen elvonja figyelmét az útról. Valószínűleg sokan a reggeljüket fogyasztják munkába menet a kocsiban, de azért az megdöbbentő, hogy a megkérdezettek több mint egyharmada, egészen pontosan 35% ismerte el, hogy menet közben szokott öltözködni.

29 százalékuk elmondta, volt rá példa, hogy egy szenvedélyes csókot váltott párjával, miközben vezetett, de a csúcsot az jelenti, hogy ezeknek az embereknek több mint a fele nem állt meg a smacizásánál. A válaszadók 15 százaléka ugyanis bevallotta, hogy vezetés közben kezdett el szeretkezni vagy másféle szexuális tevékenységbe bonyolódni.

A smink igazítása vagy a frizura tökéletesítése 23 százalékuknál rendszeres, míg 13 százalék napi szinten a volán mögött teszi rendbe a toalettjét. Kevesebben vannak azok, akik újságokat vagy magazinokat olvasnak email helyett, de a számuk ettől függetlenül ijesztően magas. 10 százalék a nyomtatott sajtót, míg 12 százalék a digitális leveleket preferálja, ha a vezetés nem köti le őket kellően.

Szerencsére a megkérdezettek „csak” 5 százaléka játszik valamilyen videojátékot útközben. Az már nem is meglepő, hogy a résztvevők 62 százaléka foglalja el magát a többi autósra szórt hangos átkokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.