Egy poén mentette meg a férfi életét

Hererákot mutatott ki a terhességi teszt

Jó mókának indult, de komolyra fordultak az események, mikor egy amerikai férfi terhességi tesztet végzett el otthon, ezzel pedig az életét sikerült megmenteni.

2012.11.10 08:18ma.hu

Az ABC News jelentette, hogy a férfi viccből kipróbálta az ex-barátnője által nála felejtett terhességi tesztet, ami pozitív eredményt hozott. A férfi barátja képregényes formában adta közzé a terhességi teszt kipróbálásának történetét a rendkívül népszerű Reddit weboldalon, amihez több mint 1.300 hozzászólás érkezett, amik közül több is figyelmeztetett a  bajra.

“Lehet, hogy hererákod van! Keress fel egy onkológust, mondd el, hogy terhességi tesztet csináltál, ami pozitív lett” - írta az egyik felhasználó. A férfi szerencsére megfogadta a tanácsot és az orvosok valóban megállapították, hogy egy apró tumor van a jobb heréjében. Mivel korán felfedezték, sikerült eredményesen kezelni.

Dr. Mark Pomerantz, a bostoni Dana-Farber Cancer Institute urogenitális onkológusa elmondta: „A herét ilyen esetekben többnyire ki kell venni. De most szerencsénk volt, bár általában még akkor is eredményesen tudjuk gyógyítani ezt a betegséget, ha előrehaladottabb stádiumban fedezzük fel”.

Dr. Pomerantz szerint kevés dolog tud az emberi testben béta hCg-t - a terhesség alatt termelődő hormon - termelni és a hererák egyike ezeknek. Úgy tűnik, a terhességi tesztek képesek lehetnek kimutatni a hererákot, de a University of Texas urológus professzora, Dr. Christopher Wood szerint nem elég csak ezekre bízni az egészségüket a férfiaknak, inkább rendszeresen ellenőrizniük kell magukat, és bármilyen elváltozással azonnal orvoshoz fordulni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.