Funkcionális tréninggel a fókuszban

Szabadidősportok éjszakája - buli az ELTE FIT Night-on

Második alkalommal kerül megrendezésre az ELTE Fit Night elnevezésű éjszakai szabadidősport rendezvény, amelyen a fit sportágak legkorszerűbb változataival találkozhatnak.

2012.10.18 00:14ma.hu

A rendezvény legfontosabb célkitűzése a szakmai ismeretek átadása mellett a ”fit sportok” minél szélesebb körben történő népszerűsítése, a Funkcionális tréning hiteles megismertetése és a hozzá kapcsolódó különböző sporteszközök használatának bemutatása.

Az elsősorban egyetemisták körében népszerűvé vált esemény fő célja a sport és mozgás jelentőségét középpontba helyezni és demonstrálni. Tekintettel arra, hogy ilyen jellegű esemény kevés található a budapesti szabadidősport szféra palettán, így a 2012. október 18-ai rendezvény igazi kuriózumnak számít az önfeledt mozgást, szabadidősportot kedvelő egyetemisták és a fővárosi lakosság számára.

A rendezvény főszervezője és házigazdája az ELTE SPORT Kft., aki szoros együttműködésben koordinálja a rendezvényt az ELTE EHÖK-kel, mint társzervezővel. A szervezők legfőbb célja, hogy hagyományt teremtsenek az ELTE Fit Night eseménnyel, és minél szélesebb körben terjesszék a fit sporttevékenységek preventív hatását, valamint a változatos mozgásformák előnyeit és jótékony hatásait.

A rendezvényre kilátogatók a sportos aktivitás mellett értékes és érdekes előadásokat hallhatnak a különböző fit foglalkozások alapvető sportszakmai és sporttudományos ismereteiről, majd pedig gyakorlati bemutató órákon és foglalkozásokon vehetnek részt. 

A szervezők fontosnak tartják a preventív szemlélet meghonosítását a szabadidősportban és a rekreációban, hiszen egyértelmű álláspontjuk, hogy csak így válhat a szabadidősport az egészségmegőrzés egyik leghatékonyabb eszközévé. Ennek kapcsán az ELTE Fit Night rendezvénynek nagyon fontos küldetése van: a szervezők szeretnék elérni, hogy a fiatalok az egészségmegőrzés és fittség elérése érdekében a gyakorlati és elméleti ismeretek alapján tudatosan építsék be mindennapjaikba a rendszeres szabadidősport jellegű „fit foglalkozásokat”, és ezekben olyan oktatók és edzők támogassák őket, akik naprakész, és szakmailag megalapozott ismeretekkel rendelkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.