Alacsony zsírtartalmú ételek kellenének...

Túl sok a szénhidrát: Mit egyenek a gyerekek?

A gyermekorvosok és a védőnők véleménye megegyezik abban, hogy a gyerekek túl sok egyszerű szénhidrátot fogyasztanak. A zsiradék bevitelre vonatkozóan, javaslatuk szerint a gyermekek számára alacsony zsírtartalmú élelmiszereket kell biztosítani, megfelelő energia-bevitel mellett.

2008.05.31 11:30MTI OTS-Hírvonal

A gyermekorvosok és a védőnők véleménye megegyezik abban, hogy a gyerekek túl sok egyszerű szénhidrátot fogyasztanak.

A zsiradék bevitelre vonatkozóan, javaslatuk szerint a gyermekek számára alacsony zsírtartalmú élelmiszereket kell biztosítani, megfelelő energia-bevitel mellett.

A megkérdezett gyermekorvosok és védőnők legnagyobb arányban (50%) a rostbevitel növelését (zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék) és a cukorfogyasztás csökkentését tartják a legfontosabb feladatnak a gyermekek étkezésének módosításában.

Nagy jelentőséget tulajdonítanak még a nemnek, életkornak, testtömegnek megfelelő energia-bevitelnek (34%), a megfelelő tájékoztatásnak az életmódról és táplálkozásról (36%), valamint a sófogyasztás csökkentésének (32%), és a megfelelő arányú tápanyagbevitelnek (fehérje, zsír, szénhidrát) (30%). 

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.