Szén-monoxid szintünket is megmérik...

Egy nap a dohányfüstmentes életért

Az idei dohányzásmentes világnap apropóján a HELP - A dohányfüstmentes életért című európai uniós kampány május 31-én, szombaton 11-17 óra között rendezi meg magyarországi eseményét. Ezen a napon a Nyugati téren bárki megméretheti a szén-monoxid szintjét.

2008.05.28 17:07ma.hu

Ezen a napon a budapesti helyszínen, csakúgy mint az összes EU-tagállam fővárosában, bárki ingyenesen megméretheti tüdeje szén-monoxid kibocsátását.

A Brüsszelből érkezett műszerrel elvégzett mérések eredményei egy az egész Unióra kiterjedő népegészségügyi kutatás alapjait képzik.

A világnap apropóján a HELP- A dohányfüstmentes életért című európai uniós kampány május 31-én, szombaton 11-17 óra között rendezi meg magyarországi eseményét.

A Nyugati téren bárki megméretheti a szén-monoxid szintjét. Szombaton az Unió minden tagországának fővárosában egyszerre zajlik valamilyen, a budapestihez hasonló akció és szén-monoxid mérés a Help kampány szervezésében.

A szombati rendezvényt egy látványos, jól filmezhető esemény előzi meg pénteken, a Roosevelt téren– egy hóhér egy nagy bárddal kettévág az embernagyságú cigarettát.

Ezzel a programmal kívánják felhívni a járókelők figyelmét a cigarettázás káros hatásaira és a dohányzás elleni küzdelem fontosságára.

Időpont: 2008. május 30. péntek 11.00

Helyszín: V. kerület Roosevelt tér (Lánchíd pesti hídfő)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.