Tiltják a reklámot

Képek - Sokkoló cigarettásdobozok Ausztráliában

A világon a legszigorúbban Ausztráliában tiltják a cigaretták reklámozását.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.08.15 15:28ma.hu
Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

Az ausztrál legfelsőbb bíróság 2012. augusztus 15-én jogerősen elutasította a dohánygyárak fellebbezését, így decembertől hatályba lép a cigaretták reklámozását a világon a legszigorúbban tiltó törvény Ausztráliában.

Ez arra kötelezi a gyártókat, hogy a cégek emblémája nélkül, csak a nevüket feltüntető, és a dohányzás okozta betegségeket ábrázoló képekkel, illetve a veszélyekre figyelmeztető feliratokkal hozzák forgalomba cigarettájukat.

A képgalériában a 2011. szeptember 17-én közreadott képek, amelyeken "A dohányzás érszűkületet okoz - Üszkösödés", "A dohányzás tüdőrákot okoz", "A leszokás javít az egészségén" és "A dohányzás tüdőrákot okoz" feliratú, az egészségügy és az időskorúak gondozásának minisztériuma által javasolt cigarettásdobozok láthatók. A jobb alsó dobozon a bal oldali kép feliratának jelentése: "Bryan 34 évesen halt meg", a jobb oldalié: "Tíz héttel korábban".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.