Hetente kell legalább egy óra gyaloglás

Több ezren gyalogoltak az egészségügyi államtitkárság "Mozdulj, Mama!" programján

Több ezren vettek részt az egészségügyi államtitkárság által "Mozdulj, Mama!" címmel szervezett közösségi gyaloglónapon szombaton Budapesten, a Margitszigeten.

2012.06.23 20:00MTI

Az államtitkárság MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az Európai Unió 2012-t az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás évének nyilvánította. Ennek fényében szeretnék a fiatalabb generációkat arra ösztönözni, hogy segítsenek az idősebbeknek, nagyszüleiknek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak. "A gyaloglás a legegyszerűbb mozgás, nem kerül pénzbe, általa mégis jobb minőségű időskori életvitel érhető el" - fogalmaztak.
 
A margitszigeti gyaloglónapot délelőtt tizenegy órakor Jonathan Knott, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok könnyed bemelegítését követően a résztvevők Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral és Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárral együtt teljesítették a három kilométeres távot. Velük együtt több ezren - unokák és nagyszülők, gyerekek és szülők, szomszédok és barátok - mozogtak közösen az aktív testmozgás fontosságára való figyelemfelhívás érdekében. 

A séta mellett pedig csaknem harminc ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat, játszó és foglalkoztató gyermekprogramok, kozmetikai tanácsadás várta a szigetre érkezőket. A népegészségügyi közösségi sportnap a Megasztár 6 döntőseinek koncertjével zárult. A program felelőse Szócska Miklós, házigazdája Tarlós István budapesti főpolgármester és szakmai együttműködő partnere Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó volt. A rendezvényhez az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és Sportért Felelős Államtitkársága is csatlakozott - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.