Helló, pornó, bye-bye igazi nők?

A lámpák kialszanak, a pénisz nem áll fel

Meghökkentő - aki korán elkezd pornót nézni, szinte függővé válik és már nem is izgatja fel egy hús-vér nő?

2012.05.24 18:55ma.hu

Lehetséges, hogy a pornó gyorsan felállítja azt a bizonyost, ám könnyen lehet, hogy közben egy hús-vér nővel szemben képtelen az ember "produkálni" - állítja egy olasz tanulmány, mely 28 ezer férfi bevonásával készült. Az eredmények meghökkentőek.

Számos férfi, aki húszas éveiben kezdett pornót nézni (akár már 14 évesen), és rendszeresen "fogyasztott" pornófilmet, alacsonyabb libidóval küzdött és nehezebb volt számára az erekció elérése.

Az olasz kutatók szexuális anorexia néven említik a problémát. Egy könyvszerző páros, Marnia Robinson és Gary Wilson írt is a jelenségről, miután a férj weboldalt nyitott a pornót nézők számára (yourbrainonporn.com), és azt tapasztalta, hogy férfiak százai és százai osztották meg az oldalon érzéseiket és tapasztalataikat. Valamennyien ugyanazoktól a tünetektől szenvedtek.

"Rengeteg fiatal srác nőtt fel a mai internetes pornón - a felmérés is arra világít rá, hogy mi történt ezekkel az emberekkel. A függőség tüneteit produkálják. A szakemberek azzal biztatták őket: "végy egy Viagrát", vagy "csak teljesítménykényszer a probléma". Nos, tény, hogy ha valaki sajátkezűleg okoz élvezetet magának, nincsenek gondjai a teljesítménnyel" - mondta Gary Wilson.

Úgy tűnik, minden viselkedés, amely jutalmazással jár, függővé tehet, és ilyen a szexuális tevékenység is. David Smith, a függőségekkel foglalkozó amerikai társaság korábbi vezetője, szintén könyvszerző, elmondta: a bizonyítékok azt támasztják alá, hogy függők lehetünk a dopamintól. S mivel az olyan tevékenységek, mint a pornónézés, az evés, vagy a drog dopaminhoz juttatnak, kialakul a függőség.

"Az internet azonnali hozzáférést biztosít a legkülönfélébb pornóoldalakhoz és biztosítja az állandó vizuális ingert is - mondta el Gary Wilson. - Az újszerű pornó hatására pedig a férfi lassan eljut oda, hogy nélküle már képtelen maszturbálni. Vagyis, ha bekerül a hálószobába egy hús-vér nővel, a lámpák kialszanak, a vizuális inger nincs jelen és a hímvessző nem áll fel."

Aggódni azonban a szakemberek szerint nem kell, mert azok a férfiak közül, akik néznek pornót, csupán egy kis százalék válik függővé. Legyünk azonban óvatosak, ha azt vesszük észre, hogy nehezen tudunk leállni...

Wilson hozzátette: ha valaki eljutott a szexuális anorexia állapotába, természetesen felépülhet, de több időbe telik. Idősebb férfiaknál átlagosan 8 hétbe - ám a fiataloknál akár 3-4 hónapot is igénybe vesz a gyógyulás, mivel már húszévesen nélkülözték a valódi női érintést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.