Miért szörnyű ötlet a hűtlenség?

Pénisztörés, szívhalál - 4 "finomság", ami a megcsalással jár

Akik megengedik maguknak, hogy rendszeresen csalják a mindenkori párjukat, egyik partnerükkel sem folytatnak valami biztonságos szexet - és ez csak az egyik oka annak, miért rossz döntés a félrelépés.

2012.04.16 10:15ma.hu

A megcsalás nemcsak csúnya dolog, de egészségtelen is - erre a következtetésre állítja egy, a The Journal of Sexual Medicine szaklapban közzétett tanulmány.

A kutatók 801 résztvevőt adatai alapján állítják ezt - közülük 308 hűtlen volt a párjához, 493 pedig úgymond nyitott kapcsolatban élt a partnerével, és megbeszélték, hogy bevesznek másokat is a szexbe.

Miután a résztvevők kérdőíveket töltöttek ki (mindkét kategóriában) a szexuális életükre vonatkozóan, kiderült, hogy nemcsak a hűtlenek folytattak nem biztonságos szexet, de annak a valószínűsége is igen kicsi volt, hogy bármilyen, nemi úton terjedő betegséggel kapcsolatban megvizsgáltatták volna magukat.

Vagyis, nemcsak megcsalták a párjukat, de annak a veszélynek is kitették, hogy megfertőzzék őket - és persze saját maguk is veszélyben voltak. Ha azonban mindez még nem elég ijesztő, lássuk az alábbi problémákat is a megcsalás hátrányairól:

A pénisz is megszenvedi

Az egy dolog, hogy megtöri a párkapcsolatot a hűtlenség - de még a péniszt is megtöri! A Sexual Medicine szaklapban megjelent kutatás szerint a házasságon, élettársi kapcsolaton kívüli szexben részt vevőknél nagyobb a valószínűsége annak, hogy pénisztörést szenvednek, ami többnyire annak az eredménye, hogy az ilyen afférok szokatlan helyeken történnek: autóban, liftben, irodában, fürdőben.

Ilyenkor nem valószínű, hogy teljes kontrollt gyakorolhatunk a hímvessző felett, és a "balesetektől" is kevésbé tudjuk megvédeni.

Elítélt és költséges

A világ számos államában illegálisnak számít a hűtlenség, de ahol nem, ott is okoz elég kárt: a megcsalás ugyanis komoly hatással van a partnerek együttélésére - elveszik a bizalom és az az érzelmi támogatás, amiért egyáltalán belevágtunk a párkapcsolatba. Megbocsátani lehet, de nem valószínű, hogy a partner valaha elfelejti, mit tettünk. Sok esetben pedig a környezet sem felejt...

Ráadásul ha kiderül, hogy a szeretőt ajándékokkal halmoztuk el, miközben a gyermekre nem költöttünk a pénzből, ha bíróságon köt ki a házasság vagy az élettársi kapcsolat, egyértelmű, hogy kinek kedvezhet az ítélet.

Veszélybe sodorjuk a szívünket

Ha még nem lenne elég baj, hogy lelepleződhetnek, a hűtlen férfiak más miatt is aggódhatnak. Egy, a Circulation szaklapban megjelent kutatás eredménye szerint nagy az esélye annak, hogy hirtelen szívhalál áll be a megcsalóknál: az 5559 ember közül, akik hirtelen fellépő szívprobléma miatt haltak meg, 75 százalékuknál házasságon kívüli szex volt az ok.

A kutatók úgy vélik, sok esetben fiatalabb partnerrel lép félre egy férfi, vagy nagymennyiségű alkohol - illetve ételfogyasztás után áll neki a szeretkezésnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.