Megható őszinteséggel a mellrákról

Videó! Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról

Három olyan emlőrákos asszony beszél saját betegségéről és a gyógyulásért tett erőfeszítéseiről, akik megadták maguknak az esélyt és felvették a küzdelmet a rákkal.

2008.05.05 10:50rakgyogyitas.hu

Évente 2300 asszony hal meg Magyarországon mellrák miatt. Ha tudatosabban figyelnének önmagukra, nem hagynák ki a mammográfiás szűrővizsgálatokat, s panasz esetén nem halogatnák az orvoshoz fordulást, ezeknek a nőknek mintegy fele megmenthető volna. Tény, hogy az orvosok sajnos nem tudnak mindenkin segíteni, ám minden nőnek és családjának közös felelőssége, megadja-e az esélyt a gyógyulásra önmagának, hozzátartozójának.

Három asszony felvállalta betegségét, s úgy döntött: elmeséli saját történetét, hogy ezzel erőt adjon sorstársainak is. Beszélnek a betegséggel való szembesülésről, a műtét, a kemoterápia és a sugárkezelés okozta mellékhatásokról, a betegség kiújulásától való félelemről, az élet átértékelődéséről és a reményről, hogy végleg sikerül legyőzniük a kórt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.