A fogyózástól a "biztos cafkának tart"-ig...

Hogy küzdjünk meg a nők 7 legrosszabb szokásával?

Örök téma: a nők nem értik a férfiakat, a pasik nem értik a nőket. A lapokban többnyire a hölgyeknek szólnak a tanácsok, hogyan kell(ene) kezelni a férfit, no de mi a helyzet a nőkkel?

2012.03.06 10:15ma.hu

A nők ritkán gondolkodnak el azon, hogy a férfiak is értetlenül állnak számos szokásuk előtt. Lehetséges, hogy régi beidegződések, hogy mások rossz tanácsai, a társadalom elvárása alapján viselkednek úgy, ahogy, bizonyos szituációkban. De érdemes tudni, milyen női szokások vannak, amelyekre a pasik furcsán néznek...

- A nők szeretnék tudni, mi jár a férfi fejében, és gyakran szembesülnek azzal, hogy a pasi viszont nem beszél. Sem érzésekről, sem gondokról. Pedig ha nem beszélnek, nem mondják el, mit szeretnének, mi bántja őket, a nő nem tud segíteni, csak magában őrlődik.

Attól senki sem lesz kevésbé férfias, ha bevallja, hogy kudarcot vallott valamiben, vagy úgy érzi, nem tud megküzdeni egy problémával. Sokszor magukban tartanak gondolatokat, érzéseket, amelyekről beszélni kellene.

A férfiakat gyakran vádolják azzal, hogy túl kevés dolgot mondanak el - a nők pedig olykor túl sokat. Szükségtelen apróságokról is fecsegnek ("ó, ma véletlenül megfelelő mennyiségű cukrot tettem a kávémba!", vagy "néha nagyon utálom magam".) Jobb az arany középút, no és még valami: a férfiak nem gondolatolvasók, ezt pedig a nőknek nem árt megjegyezniük.

- A "most biztos cafkának tart" érzés: gyakori, hogy a nők az első együtt töltött éjszaka után valósággal bepánikolnak, mert nem hívja őket fel a férfi. Sosem fognak leszokni arról, hogy azt gondolják: csak könnyű nőnek tartják őket.

Ez az elsőszámú félelmük, szégyen és zavar mardossa őket egész nap, ha nem kapnak valamilyen jelzést arról, hogy a férfinak jelentenek valamit. A békesség és a rossz következtetések elkerülése végett érdemes a pasinak legalább egy kétsoros sms-t, e-mailt küldenie a nőnek a jeles éjszaka után. Legyen az az üzenet tiszteletteljes, de mókás, szexis egyben.

- A nők gyakran meg akarják változtatni a férfi megjelenését, és sosem adják fel. Miért? Szeretik a pasit, de sokkal elragadóbbnak tartanák például egy másik frizurával, sportos külsővel, vagy egy olyan cipőben, ami nekik is tetszik.

Ne feledjük, hogy a nőknek sokszor jobb érzékük van az ilyesmihez - jobban meg tudják ítélni, kinek mi áll jól. Mi az, ami előnyös, mi nem, melyik ruhadarab kövérít vagy slamposít.

Legokosabb, ha a férfi megtartja önállóságát, véleményét, de bizonyos, építő jellegű ötleteket elfogad a kedvesétől. Ne vegye ezt bántásnak, vagy a férfiassága megsértésének! A közös vásárlás sem rossz ötlet! Esélyes, hogy idővel valóban olyan ruhákat fog viselni, amilyen a nőnek is tetszik, és már észre sem veszi, hogy jól válogat.

- A nők szeretnek beszélgetni munka után.
Mindig azt fogják várni, hogy amint hazaérve belépnek az ajtón, megvitassák a párjukkal, mi volt a munkahelyen. A férfi és a nő is találkozik elég megterhelő és idegesítő emberrel, szituációval a munkája során - a különbség a két nem között az, hogy míg a pasi azért megy haza, hogy otthon ezt elfelejtse, a nő szereti kibeszélni magából.

Nagyon tudja bántani őt, ha a párja nem hallgatja meg és szemmel láthatóan jobban leköti figyelmét a tévé, a hűtőszekrény vagy bármi más. Nem kell egész este a munkahelyi zűröket hallgatni, elég ha néhány csitító, vigasztaló mondatot szánunk erre. Ha a férfi erre nem érzi magát képesnek, inkább meneküljön el arra az időre, amikor a nő hazatér...

- A nők nem fognak leszokni arról sem, hogy időről-időre megkérdezzék: "kérdezted már a főnököd, mikor vehetsz ki szabadságot?" A hölgyek számára, ha azt hallják, "menjünk el vakációzni", ez egyenlő azzal, hogy a kirándulást már holnap foglaljuk le. Miközben a férfi úgy értette, hogy majd, ha a körülmények adottak lesznek hozzá.

A férfiak keményen dolgoznak. De valóban megengedhetnének maguknak egy gyorsan elintézett, pár napos pihenőt. Kérdezzék meg maguktól: mikor akarok pihenni, a "majd-ból" mikor lesz valóság? Ha a pasinak nincs lehetősége viszonylag rövid időn belül szabadságot kérni, feltehetően igen előnytelen helyen dolgozik.

- A nő azt várja, hogy minden technikai dolgot a férfi oldjon meg. Talán túl sokat hallotta gyermekkorától kezdve, hogy "ez a férfi dolga". Legtöbb nő, ha egy kicsit is úgy érzi, hogy ez férfias feladat, nem fog nekiállni megcsinálni valamit.

Ez helytelen, mert nagyon sok mindent meg tudna oldani egyedül is, csak akarni kell. Egy villanykörte kicserélése vagy a tévé beprogramozása igazán nem nehéz.

- A hölgyek sosem fognak leszokni a testsúlyuk bírálásáról.
Ennek a társadalmi nyomás is oka, hogy legyenek vékonyak. Nos, még mindig könnyebb soványabbá válni, mint viccesebbé, okosabbá, vagy netán egy új arcot beszerezni, tehát a fogyókúra-hóbort miatt nem kell haragudni...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.