Jobban teljesítenek a nők az állásinterjún?

Hoppá: simán lenyomják a hölgyek a férfiakat

A hölgyek jobban teljesítenek az állásinterjúkon a férfiaknál, mert jobban fel vannak készülve - állítja egy új tanulmány.

2012.02.27 10:15ma.hu

Ha egy férfinak azt mondják valamivel kapcsolatban, hogy "csináld úgy, mint a nők", sokszor derogálónak érzi ezt. Pedig bizonyos dolgokban, úgy tűnik, érdemes megfogadni a tanácsot.

Például az állásinterjúkat illetően. Az észak-ontariói egyetem új tanulmánya rámutatott: nem rossz dolog figyelni a nőket, ha jobb eredményeket akarnak elérni ezen a téren. A tanulmány szerint a hölgyek jobban teljesítenek az állásinterjúkon, mert felkészültebbek.

Általában többet aggodalmaskodnak az adódó lehetőség miatt - ám ez az aggódás, szorongás arra készteti őket, hogy több időt és energiát fordítsanak a felkészülésre - jobban belemerülnek a témába és a gyakorlati ötleteket is megfogadják.

Ezzel szemben a férfiak nemigen érzik, hogy jelentős felkészülésre lenne szükségük egy állásinterjúhoz - ennélfogva nem is teljesítenek olyan jól.

A jelenség kulcsa azonban nemcsak ebben keresendő - mutatnak rá az amerikai kutatók. A hölgyekre inkább jellemző, hogy óvatosabbak, és sok esetben alulértékelik magukat. Ezért mindent beleadnak a felkészülésbe.

A férfiak ugyanakkor kissé öntelten viszonyulnak a dologhoz, sokszor már a zsebükben érzik az adott állást. Ezért nem fordítanak túl sok energiát arra, hogy készüljenek az interjúra - a siker pedig sokszor elmarad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.