Nemcsak a férfiak szoronganak, ha túl korán jön...

Hoppá - a nők is túl korán elélveznek?

A korai elélvezés a nők problémája is? Nagyon úgy tűnik. Egy új portugál tanulmány szerint bizony a nőkkel is megesik, hogy túlságosan hamar "túlvannak rajta".

2011.10.27 08:15ma.hu

Nemcsak a férfiak szenvednek a korai magömléstől, a nők ugyanúgy hamarabb elélvezhetnek a szex során, mint szeretnék - áll a portugál Magalhaes Lemos kórház tanulmányában, mely 510 portugál nő bevonásával készült.

Megállapította, hogy a nők 40 százaléka szexuális zavarról számolt be, 3 százalékuk a problémát krónikusnak írta le. A korai ejakuláció általában a férfiak gondjaként említett jelenség, ám a kutatók szerették volna tudni, érinti-e ez a hölgyeket is.

A kérdőíveket 18 és 45 év közötti nők töltötték ki, amely rámutatott, a korai elélvezés nem is olyan ritka a körükben.

Negyven százaléluk korábban érezte az orgazmust, mint ahogy "tervezte". A LiveScience-nek Searfim Carvalho elmondta, a hölgyek a dolgot nagyon zavarónak találták. Ugyanolyan problémás lehet, mint a férfianál, hasonlóan nagyfokú szorongást okoz.

A Sexologies című lapban megjelent felfedezés után a kutatók azt remélik, további vizsgálatok során mélyebbre áshatják magukat a problémába, amely eddig igen kevés figyelmet kapott.

A gond sok nőt érinthet, és egyénileg, de a párra nézve is kényelmetlenséget okozhat. Egy hölgy például arról számolt be, ő túl korán elélvez, így a kedvesének esélye sincs "követni", és ez kezdi komolyan zavarni őt.

Ha egyszer már volt orgazmusa, kényelmetlenül érzi magát ahhoz, hogy folytassa a dolgot. A hangulat, az izgalom szintje megváltozik, a férfinak pedig hiányérzete lesz.

Tény azonban, hogy az orgazmusra való képtelenség még mindig nagyobb probléma, mint a fent említett korai élvezet. Egy 2010-es felmérés szerint az amerikai hölgyeknek például 54 százaléka igen nehezen jut el az orgazmusig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.