Sikeres lehet a mesterséges megtermékenyítés

Baba az is, ha csak egy embriót ültetnek be

Nem csökkenti az esélyeket a mesterséges megtermékenyítésben részt vevő nőknél, ha csak egy embriót ültetnek be a szakemberek.

2011.10.24 18:10MTI

A mesterséges megtermékenyítés (IVF) során rendszerint több embriót ültetnek be. Ezáltal jelentősen növekszik a nők esélye arra, hogy ikrekkel legyenek terhesek, ugyanakkor emelkedik az anyákat és a babákat fenyegető kockázatok is - egyebek mellett a terhesség alatti cukorbaj, a koraszülések és az agyi katasztrófa aránya.

Az Iowai Egyetem kutatói szerint viszont fejlett technológiával lehet javítani a születési rátán, ha csak egy embriót ültetnek be olyan fiatal nőkbe, akiknek a szakvélemény szerint jó esélyük nyílhat arra, hogy terhesek legyenek.

Az orvostudomány termékenységgel foglalkozó ágának amerikai társasága szerint 35 éves kor alatt nem tanácsos két embriónál többet beültetni.

Amerikai statisztikák szerint a mesterséges megtermékenyítés révén fogant gyerekek mindössze egy százalékát adják az amerikai születéseknek évente, az ikreket tekintve viszont már 17 százalék ez az arány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.