Nem okoz agydaganatot a mobil?

Mégiscsak alhatunk a mobilunkkal?

Nem mutattak ki összefüggést a mobiltelefon huzamos használata és az agydaganatban való megbetegedés kockázata között dán kutatók a témában végzett eddigi legnagyobb kutatásban.

2011.10.21 13:00MTI

A szakemberek több mint 350 ezer mobiltelefon-használó adatait kísérték figyelemmel 18 éven át.

Közülük 10 729-en betegedtek meg agydaganatban, de még a mobiltelefont több mint 13 éve használó csoport körében is alig fordult elő több megbetegedés, mint a mobiltelefont nem használók csoportjában.

A kutatók szerint mindazonáltal nem zárható ki "kicsitől a közepesig terjedő rizikó" azok körében, akik szélsőségesen sokat mobiloznak, vagy több mint 15 éve használják a rádiótelefont.

A kutatás eredményét a British Medical Journal című brit orvostudományi szakfolyóirat közölte pénteki számában.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) júniusban "esetlegesen rákkeltőnek" minősítette a mobiltelefonok által kibocsátott elektromágneses sugárzást.

A világon már 5 milliárd mobiltelefont használnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.