A "cowboy-szex" sérüléssel járhat

A megcsalás a péniszt is megtöri

Íme egy jó ok, amiért egy férfinak nem érdemes csalnia a nejét - nemcsak a kapcsolatot törheti meg ugyanis, hanem kutatók szerint a férfiasságát is.

2011.10.10 10:20ma.hu

A hűtlenség nem csupán azért lehet fájdalmas, mert megbánhatjuk, vagy mert a feleség rájöhet, és onnantól nem egyszerű visszaállítani a páros tagjai között a bizalmat.

A Sexual Medicine című lapban megjelent tanulmány szerint azoknak a férfiaknak, akik házasságon kívüli afférokba keverednek, nagyobb esélyük van a péniszük megtörésére is.

A Marylandi egyetem orvosai felfedezték, hogy vizsgálatnak alávetett pácienseik fele szenvedett el pénisz sérüléseket, és ezeket afférjaik során, 2007 és 2011 között szerezték be.

Andrew Kramer tanulmányvezető és urológus kifejezetten ezeket a kalandokat okolja a pénisz roncsolódásokért. A magyarázat: "Számos férfi olyan szituációkban és helyeken bonyolódott a megcsalásba, ahol a kényelmetlenségek miatt sérülést szenvedhetett el."

Például: autó, lift, fürdőszobai alkalmatosságok, irodai bútorok. "Nemcsak a furcsa helyzetekkel, helyekkel van baj - figyelmeztet a szakember. - Az olykor esetlen, ügyetlen, de felfokozott izgalmi helyzetben nem igazán "urai" a péniszüknek és a sérülésektől sem tudják megvédeni."

Mindenképp előnyösebb, ha a férfi van felül az aktus során és jobban kontrollálni tudja mozgását, mert ha a nő, aki irányítja a mozgást, sokkal nagyobb az esélye a férfiasság sérülésének. Könnyen olyan szögbe kényszerülhet, amely miatt "megtörhet", megsérülhet.

"A pénisz roncsolódása még jellemzőbb a durva, "cowboy szexnél" - teszi hozzá az urológus. - Ha a nő van felül az aktus során, mozgását mindenképp érdemes irányítani, azzal, hogy a stabilizáljuk a medencéjét - fogjuk két oldalról -, nehogy lejjebb csússzon a kelleténél a "lovaglás" közben, mert legtöbbször ez vezet sérüléshez".

A legegyszerűbb azonban, ha egyáltalán eszünke sem jut a megcsalás...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.