Hogyan tartsuk meg súlyunkat fogyás után?

A személyes kapcsolat a kulcsa a fogyásnak

Mi a titka azoknak, akik tartani tudják a súlyukat fogyókúra után? Egy nemrégiben végzett kutatás tanúsága szerint ez nem más, mint a személyes kapcsolat, mikor is egy harmadik fél felé kell elszámolnunk az eredményeinkkel.

2008.04.12 14:32medipress.hu

Egy többféle terület tudósait egyesítő csapat a Duke Egyetem munkatársának, Dr. Laura Svetkey-nek vezetésével megfigyelést végzett a témában, melynek eredményeit az American Medical Association márciusi számában tették közzé. Arról számoltak be, hogy azok a fogyókúrázók voltak a legsikeresebbek, akik havonta jártak tanácsadásra. 

"A súlyproblémákat orvosilag kezelő programban a kezelési tervet a személyes kapcsolatra építjük. A betegek szorosan együttműködnek a csapatunkkal, hogy lefogyjanak és edzettebbek legyenek” – mondta Edward Zbella, igazgató főorvos. A program egy orvosilag felügyelt fogyókúra, mellyel a betegek 2-5 kg-ot fogyhatnak az első héten, az első hónapban pedig akár 10 kg-ot is. 

A program harmadik, és egyben befejező része a „hosszú távú megtartás”, melynek keretében a betegek kéthetente vagy havonta visszatérnek négyszemközti konzultációra. Megmérik a súlyukat és kiszámolják a testzsír-indexüket, ellenőrzik a vérnyomásukat, javaslatot kapnak a táplálkozásra és a testedzésre, amennyiben szükséges, táplálékkiegészítőket is kapnak. 

"Azt tapasztaltuk, hogy orvosi felügyelet mellett nem csak lefogyni képesek a betegek, de a súlyukat is tartani tudják később. A csapatunk egészséges szokásrendszer kialakítására törekszik” – mondta Dr. Zbella.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.