Nem kell cipelni a flakont...

Napi két liter víz - Nincs nagy hasznunk belőle?

Mostantól mégsem kell mindenhová magunkkal cipelnünk az ásványvizes flakont: kiderült, hogy nincs egészségügyi haszna annak, ha napi két liter vizet fogyasztunk.

2008.04.10 15:10ideal.hu

Mostantól mégsem kell mindenhová magunkkal cipelnünk az ásványvizes flakont: kiderült, hogy nincs egészségügyi haszna annak, ha napi két liter vizet fogyasztunk.

Bár béka nem nő tőle a hasunkban, se karcsúbbá, se szebbé nem tesz bennünket, és a fejfájásra sincs semmilyen hatással az oly sokszor ajánlott „napi tíz pohár víz” – bizonyította be a Pennsylvaniai Egyetem két kutatója.

Dan Negoianu és Stanley Goldfarb az összes hozzáférhető kutatási eredményt számba vették, amelyek a vízfogyasztás egészségre gyakorolt hatását vizsgálták, és arra jutottak, hogy a fokozott vízfogyasztás csak intenzív sportolás, száraz forróság, illetve egyes betegségek esetén használ.

A mérsékelt égövben élő átlagemberek esetében a napi két liter víz fogyasztása nem befolyásolja az egészségi állapotot, nem segíti elő a fogyást (mert sajnos nincs rá bizonyíték, hogy a teltségérzetet növelve csökkentené az étvágyat), ráadásul a bőrt sem teszi szebbé.

A kiszáradás elkerülése érdekében egy átlageurópainak napi másfél liter folyadékot érdemes elfogyasztani, de ebbe az ásványvíz mellett a gyümölcslevek és egyes teafélék is beleszámítanak.

Aki ennél többet szeret inni, ne aggódjon – a fokozott folyadékbevitelnek bizonyítottan nincsenek káros hatásai!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.