Tornáztassuk meg az agyunkat!

Hogy tagadj le gyorsan 5 évet?

Kit ne érdekelne, hogyan faraghatna le néhány évet? Hogyan tűnhetne fiatalabbnak? Nemcsak a külső számít, hanem a jól működő agy is.

2011.08.26 19:00ma.hu

Hogyan tagadhatnánk le legalább 5 évet? Íme néhány öregedés elleni tipp, amellyel fiatalabbnak érezhetjük magunkat és jobb lesz a közérzetünk is.

Edzzük az agyunkat!

Játszunk az emlékezőtehetségünkkel! Meg tudjuk mondani, milyen színű volt a haja a felszolgálónak, aki reggel elkészítette a kávénkat? Milyen színű nyakkendőt viselt a párunk, amikor munkába indult?

Lehet, hogy nincs szükségünk igazán ezekre az információkra, de segítenek "élesíteni" az agyunkat: erőltetjük, hogy emlékezzünk apróságokra, előhívjuk az agyunkból a dolgokat.

Maradjunk aktívak


Ha aktívan tartjuk agyunkat, az lassítja az artériák öregedését és az immunrendszerét is. A célra tökéletesen alkalmas a fejtörő rejtvények, játékok használata.

Aludjunk eleget! Az alváshiánnyal öregítjük magunkat. Ráadásul hatással van mindennapjainkra, cselekedeteinkre, döntéseinkre is.

Ne feledjük a hálát. Több tanulmány árulkodik arról, hogy azok az emberek, akik örülnek annak, amijük van, nem mindig azon jár az eszük, mi az, ami nincs és pozitívan gondolkodnak, kevésbé aggodalmaskodók, ezáltal fiatalosabbak is.

Emlékezzünk....


Idézzük vissza, milyen volt fiatalabbnak lenni! Emlékszünk még, mit szerettünk csinálni, mi okozott különös örömet? Próbáljuk ki újra régi kedvteléseinket!

Számos ember számára jelentenek sokat bizonyos illatok. A nosztalgiázáshoz szükségünk lehet rájuk, hiszen bizonyára ismerős: megérzünk egy illatot, és eszünkbe jut egy ember, egy szituáció, egy hangulat.

Ha kellemes emlékeket ébresztenek bennünk, csökken a stressz szint és emelkedik a hangulat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.