Repülő nyugdíjasok

Utazási tippek időseknek

Tavasszal és nyáron sok idősebb korú amerikai utazik repülőgéppel különböző nyaralóhelyekre. Van azonban néhány olyan dolog, amire a nyugdíjasoknak oda kellene figyelniük a biztonságos repülés érdekében, tanácsolja egy amerikai idősek egészségével foglalkozó szervezet.

2008.04.08 16:11medipress.hu

Nagyon fontos, hogy az idősek nagyjából az elutazás előtt egy héttel felkeressék orvosukat, aki így elmondhatja esetleges aggodalmait, illetve elláthatja páciensét a szükséges információkkal, esetleg gyógyszerekkel.

Dr. Sharon A. Brangman orvos a következőkre hívja fel az idős emberek figyelmét, mielőtt repülőgépre ülnének:

* Minden szükséges orvosságot eredeti csomagolásukban tegyenek kézipoggyászukba, hogy biztos ne tűnjenek el, sérüljenek meg a gyógyszerek

* Kérjék meg orvosukat, hogy egy papíron sorolja fel az összes múltbéli és mostani egészségügyi problémájukat, azok kezelési módját, a használt gyógyszerek neveit, adagjait, és az útra szükséges orvosságok mennyiségét

* Amennyiben időzónát lépnek át, kérdezzék meg orvosukat, hogy az új idő szerint mikor kell bevenni a gyógyszerüket

* Mivel a repülőgépben meglehetősen száraz a levegő, ajánlatos sok vizet inni

* A sok üléstől mély vénás trombózis léphet fel, ennek elkerülése érdekében speciális kompressziós harisnya viselése javasolt

* A fertőzések ellen legegyszerűbb úgy védekezni, hogy minden étkezés után, illetve tömött repülőgépen, buszokon történő utazás után kezet mosnak, vagy alkoholtartalmú fertőtlenítőt is használhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.