Azt eszik, amit megkívánnak

Az egyetemistákat nem érdekli a menzán a minősítő címke

Belga kutatók felmérésükben megállapították: az egyetemi étterem ételválasztékának megcímkézése a fogások egészségessége szerint nem befolyásolja a diákokat választásukban.

2011.07.04 21:29MTI

A belgiumi Gent egyetemén 224 hallgatót kértek meg, hogy tételesen jegyezzék fel néhány napig, mit fogyasztanak a menzán. Ezt követően minden fogást címkékkel láttak el, melyeken jelölték, hogy az adott étel mennyire számít egészségesnek.
   
A jelölés kiterjedt a sótartalomra, az energiatartalomra, illetve arra is, hogy milyen típusú zsiradékot hordoz az étel. Hat hónap elteltével a kísérletbe bevont diákoknak újra fel kellett jegyezniük néhány napig, hogy mit választottak a menzán.
   
Kiderült, hogy a fiatalok ételválasztását nem befolyásolták a jelölések, ugyanazokat a többnyire kevéssé egészséges fogásokat ették a címkézés ellenére is.
   
A tanulmányt a The American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban tették közzé.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.