Sebek, elfeketedett tüdők

2012-től oszló hullákkal támad a ciginek Amerika

Holttestek, sebek, elfeketedett tüdők: sokkoló fényképek díszítik" 2012 szeptemberétől az Egyesült Államokban eladott cigarettásdobozokat - jelentette be kedden az amerikai kormányzat, amely így kívánja felhívni a nagyközönség figyelmét a dohányzás káros hatásaira.

2011.06.21 18:50MTI

2012 szeptemberétől az FDA (a dohányárukkal kapcsolatos szabályokért is felelős amerikai gyógyszerügyi hatóság) megköveteli, hogy valamennyi cigarettacsomagoláson és reklámon figyelmeztető feliratokat helyezzenek el - áll a hivatal honlapján.


A cigarettásdobozokon és a reklámokon eddig is volt a dohányzás veszélyeire figyelmeztető felirat, de 25 év óta most először döntött a kormányzat úgy, hogy ilyen látványos kommunikációs eszközhöz nyúl – közölte az FDA.

Az egyik felvételen egy holttest látható, a mellén összevarrt sebbel, a "Figyelem, a dohányzás megölheti" felirattal.

Az Egyesült Államokban naponta mintegy 1200 ember hal meg a dohányzással kapcsolatos betegségekben. A figyelmeztetések a dobozok elülső és hátsó oldalának 50, a reklámfelületnek pedig 20 százalékát borítják majd – közölte az FDA, amely abban reménykedik, hogy a figyelmeztetések bevezetése jelentős következményekkel jár a közegegészségügyre a dohányosok számának csökkenésével, ami életeket ment meg, növeli a születéskor várható élettartamot és csökkenti az egészségügyi kiadásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.