Csere ott

Sólyom volt rezidenciájába költözött Schmitt Pál

Schmitt Pál köztársasági elnök elődjének, Sólyom Lászlónak a XII. kerületi, Béla király úti rezidenciájába költözött.

2011.06.15 11:11MTI

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) közölése szerint az államfő azért nem a korábban kinézett Művész utcai ingatlant választotta, mert a Béla király útinak "kedvezőbb az állapota, betarthatóbbak a biztonsági előírások, jobbak a közlekedési lehetőségek, protokollszempontok és üzemeltetési költségek is mellette szóltak".

A költözés előtt a rezidencia felújítására - festésre, szigetelésre, burkolatok javítására és lámpák pótlására - nyolcmillió forintot költöttek - közölte a KEH a Blikkel.

Az államfő rezidenciájába bútorokat nem, viszont néhány elektromos berendezést és szőnyeget vásárolni kellett, mivel azokat Sólyom László magával vitte a XII. kerületi, Normafánál lévő új otthonába.

Utóbbiról a Blikk keddi számában azt írta: a KEH által 195 millió forintért vásárolt ingatlanba néhány hónappal ezelőtt költözhetett be a volt köztársasági elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.